piatok 13. apríla 2012

Do ďalšieho Jupitera posielajte prózu aj poéziu do konca apríla

Ak sa vám prvý Jupiter páčil a chceli by ste v ďalšom mať svoje dielo, pošlite nám ho do konca apríla. A pozor - nie len poviedky. Otvárame rubriku pre básne.

Fantastická poézia v našom priestore nie je nič nové. Fantázia ju uverejňovala mnoho rokov, od svojho nultého čísla. Bola to srdcovka nebohej Evy Kováčovej, ktorá v nej zužitkovala svoje básnické skúsenosti. V Jupiteri bude poéziu “obhospodarovať” Dáška Mehešová.

Nemáte talent na verše? Nevadí. Máme tu pre vás plno priestoru pre poviedky. Aj tie však musia byť kvalitné. V prípade nižšej úrovne totiž skončia vo workshope (kde však musia byť aspoň priemerné) alebo vám Hromovlad v rubrike Hrmavica vysvetlí, prečo dané dielo v Jupiteri nevyjde. Ak si ju pozriete v prvom čísle, asi zistíte, že to nie je nič strašné. A dobre pripraví do života, vydavatelia sa s autormi tiež veľmi nehrajú, kým z nich nie sú hviezdy,
A teraz šup do písania.


Ešte dve upozornenia - poviedka by nemala byť do poslania nikde uverejnená. Ak bola, dajte nám to vedieť. Zvážime. Publikovanie po dávnejšom vyjdení v tlači prejsť môže, hlavne ak to nebolo na Slovensku. Druhé elektronické však veľmi pravdepodobne neurobíme.
Relatívne často dostávame otázky na české poviedky. Budeme sa k nim správať ako k ostatnej zahraničnej fantastike - čiže raz za čas, no určite od autora, ktorý výrazne zvýši čítanosť Jupitera. Dôvod je jasný - naši západnejší priatelia majú pre rozvíjanie vlastnej fantastiky dva tlačené časopisy, my žiaden. Jupiter sa snaží zaplniť práve túto medzeru.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára